Kennelträff juli 2019

Skidkullen
Skidkullen
Författarkullen
Författarkullen
Kock kullen
Kock kullen
Herbert, Lego, Selma, Greta, Hassel, Mac, Rut, Vera, Axel, Malte, Buddy, Belle, Nelson, Axel, Hedda & Taylor
Herbert, Lego, Selma, Greta, Hassel, Mac, Rut, Vera, Axel, Malte, Buddy, Belle, Nelson, Axel, Hedda & Taylor

Vilken helg!

Första helgen i juli blev en helhelg i jaktcockrarnas tecken! Lördagen började med BPH beskriving av hela Kock kullen - Taylor, Buddy, Axel, Hassel, Oliver, Belle och Rut - samt labben Hilda och jaktspringern Siri. 

För alla hundförare ger BPH en tydlig och bra vägledning i hur, varför inte och varför ens hund gör som den gör, reagerar som den gör osv. Helt klart nyttig kunskap inför den fortsatta träningen. Och för oss som uppfödare ger det svar på om vi tänkt rätt, har vi fått fram det vi vill ha m.m.

Läs mer på BPH Kolla även bildspelet!

På söndagen var det kennelträff. De flesta hade, trots semestertider, möjligheten att vara med å tillbringa dagen med oss. Mycket trevligt och stort tack för att ni kom!

Fyra stationer med tränig var upplagt. Lagvis gick man runt men tävlingen i form av ett quiz med 12 frågor skulle var och en famlij lösa. Träningsmomenten var sök och stöt och i hög fart drog "gummikaninen" i väg och det gällde att vara på hugget med både handtecken och visselsignal så att stadgan kunde tränas. Luftgevärsskyttepå ballonger. Två skott per ballong. Vid träff fick spanieln en apport. Fyra lätta steg är för oss grunden i all träning och så även denna söndag. Följ mig, lek, kroppskontakt och viktiga ord tränades. På den avslutande stationen fick jaktcockrana paus medans hussar och mattar fick ta fram fantasin och måla en vattenflaska med tydlig koppling till jaktcockern. Fantasin flödade och det blev både raka steck som konstverk på gubbar och gummor. Vattenflaskorna lottades ut (ingen fick sin "egen"). 

Efter lunch tog hundfysioterapeuten Gabriella Crespo Nyqvist vid och lärde oss en massa om massage och streching. Hur man ska göra och hur man inte ska göra! Att ge ens hund massage är lika bra och viktigt som för oss två benta. 

Vid kaffet var det prisutdelning på quizet och inte mindre än tre valpköpare hade alla rätt, stort Grattis! Skiljefrågan var en klassiker - gissa antalet i en burk. I burken fanns 148 hundkex. Anna Nyman gissade närmst med 146 stycken medan det mellan tvåan Åsa Söderberg och trean Elin Edenborg endast skilje ett hundkex! Anna vann en träningsjakt, Åsa och Elin vars ett snyggt fasan- eller harekuddefodral. Alla övriga valpköpare hamnade på delad fjärde plats och priser lottades ut. 

Bra tränat, quizat och massagat Alla! Grattis och tack för årets kennelträff!

I slutet av juli är det valpträff för Elsa och Lex valpar. 

Foto Bildspel: Anna Larsson, Jan Andersson Elin Edenborg och Fredrik Jönsson