SISSARENS KENNEL

Det är vi, Anna Larsson och Fredrik Jönsson, som har Sissarens Kennel. Kenneln blev FCI godkänd 2003. 

Anna Larsson med Hilda, 8 veckor.

Att jaga med hund ligger mig varmt om hjärtat. Att få arbeta med hund i goa människors lag och stimulerande spanielterräng är stärkande för både kropp och själ. Arbetet efter skottet, att få min hund till att hämta viltet, i fritt sök eller genom dirigering är extra roligt! Jag är utbildad steg 2 jakthundsinstruktör inom Svenska Jägareförbundet.

Anna

Foto: Tanja Ohlsson

Fredrik Jönsson med Elsa

Vilt, viltvård och jakt är en mycket stor del av mitt liv och har så varit under lång tid. Att gå på jakt i terräng där viltvården står i fokus är en fröjd! Jag jagar gärna och mycket, speciellt gärna med jaktcockarna, våra egna och andras.
Jag är utbildad steg 2 jakthundsinstruktör inom Svenska Jägareförbundet. Och jag delar gärna med mig av min erfarenhet av klassisk spanieljakt.

Fredrik

Hivlingens Noah (2001-2010)

Hivlingens Noah (2001-2010)

Det började med Tysk Jaktterrier

1998 köptes den första tyska jaktterriern, Axa. I början av 2000-talet hade vi två valpkullar. Från den första kullen behöll vi Sissarens Ada (2003) och från den andra kullen Sissarens Bilbo och hans syster Brithney. Deras mor Axa (Gamekeeper´s KF Venus Milo) var utlånad till kennel Gamekeeper´s och har där en kull. Vi hade även aveslhunden SUCH Gamekeeper´s Antonio Eppuson (Vito) som b la är pappa till SJ(g)CH Hivlingens Nubbe och Hivlingens Noah. 

Det var ett stort nöje att vara husse och matte till Noah. Han var en rolig tysk jaktterrier! Noah var väldigt social, kass drivare och hade en förmåga att springa vilse. Dessa egenskaper, om vi nu ska kalla det egenskaper, gjorde att han fungerade utmärkt till att stöta hare, fasan och annat småvilt. Han tränade sig själv till att bli en mycket väl fungerande knallapportör. Vilket ibland är bra men i de flesta situationer kasst. Det var Noah som fick oss att intressera oss för jaktcockern! För likt en tysk jaktterrier finns det i cockern en enorm arbetsvilja och b la ett energiskt sök som tilltalar oss. Men jaktcockern har en större vilja att jobba tillsammans med sin förare, apporterar bättre och är stadig i stöten!


Tysk jaktterriers vi minns med glädje

Sissarens Bilbo (2004-2018)

Sissarens Brithney "Britta" (2004-2017)

SUCH Gamekeeper´s Antonio Eppuson "Vito" (1999-2011)

Hivlingens Noah (2001-2010)

Gamekeeper´s KF Venus Milo "Axa" (1998-2009)

Sissarens Ada (2003-2007)


Tysk Jaktterrier

Tysk jaktterrier är en fantastisk jakthund! Den driver klövvilt, jobbar i gryt och apporterar. Den är kort sagt allround! När vi åter vill ha en kortdrivande jakthund så är valet enklet - Tysk Jaktterrier!


Jaktcocker

2011 köptes den första cockerspanielen av jakttyp - Vera - om henne, hennes valpar, om oss och kennels verksamhet kan du följa på hemsidan och på facebook.

Labrador retriever 

2016 började funderingarna på att komplettera jaktcockrarna med en retriever och på jakt träffade vi en tik som hade just det vi tycker om, Roekull Mayas Svarta Stina. Vi ställde oss helt enkelt i kö på en tikvalp och våren 2018 föddes Line Up Chepstow Castle, Hilda, och hennes syskon. Det är spännande, intressant och lärorikt med en ny ras samt en del nya sätt att träna och tänka på!

SISSARENS KENNEL

Anna & Fredrik

Vill du komma i kontakt med hos är du välkommen att ringa eller maila! Telefon 070-571 53 86, e-post sissarens@icloud.com

Uppdaterad 2024-01-02. All Rights Reserved.