Elsa. December 2018. Foto: Elin Edenborg.

Elsa. December 2018. Foto: Elin Edenborg.

ELSA


Sissarens Elsa Morante, SE26045/2016

u. Meitas Vera Majviva e. Trollebergarens Chase


Elsa är från vår andra jaktcockerkull, Författare kullen, och född i mars 2016. Elsa har ett härligt cockersök med bra driv och en stor vilja. Hon är stadig i stöt och har en enorm will too please.


Aktivitetsresultat

  • Jägareförbundet, inofficiellt apporteringstest
  • Jägareförbundet, BPH beskrivning
  • SSRK, Nybörjarprov B, Godkänd


Veterinärresultat

  • HD grad A
  • Ögon UA


Avkommor

Elsa är mor till Sommarängskullen och Pop- & Rock Kullen


På Rasdata och SKK Hunddata finns stamtavla m.m:

http://www.rasdata.nu/jaktcocker/

https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3131466

Elsa i fältarbete

Elsa i fältarbete (fördrev). Hare och fasan i terrängen. Vera (Elsas mor) går jämte mig. Videon är ca 2,5 min lång.

Alla rättigheter tillhör Sissarens Kennel.

Elsa i gräset. Fasan på vingarna.

Elsa i gräset. Fasan på vingarna.

En berättelse från när Elsa var 2 år

Ibland går allt som på räls. Idag var en sådan jaktdag. Jag fick möjligheten att låta Elsa jobba i ett ganska smalt gräsparti som delvis innehöll en äldre häck. Hon fick Vassegoo-kommando och efter endast fem meters sökarbete tryckte hon till i grästuvorna. Fasantuppen tog till vingarna, jag blev paff, Elsa helt stadig! Nytt sök och efter bara några slag i gräset satt en fasanhöna som Elsa fick på vingarna. Helt stadig! Elsa jobbade vidare. Hon visade tydligt att fler fasaner fanns i faggorna. Hög intensitet i söket gav resultat i form av en ny stöt på tupp. Helt stadig! Tyvärr fanns inte möjligheten att skjuta ett säkert skott vid någon av de tre stötarna.

Elsa sökte vidare. Hela tiden i ett bra cockersök. I häcken satt en tupp. En fjärde stöt. Helt stadig och med full respekt för fågeln. Jag kunde fälla tuppen med ett bra skott. Elsa stadig. Apportkommando. Elsa löpte fram till tuppen med en tydlig målsättning. Men tyvärr har hon haft svårt att greppa större fåglar. Trots stor vilja var den inte tillräcklig. Hon lämnade fasanen. Greta fick i stället apportera fågeln vilket hon gjorde med bravur, bra grepp och fin avlämning.

Elsa fick nytt Vassegoo-kommando och drog i gång ett intensivt sök. Mot slutet av gräsremsan i häcken tryckte hon till. En höna tog till vingarna. Elsa visade full respekt! Satt stadigt! Jag släppte ut hönan och fällde fågeln. Hon satt stadigt. Markerade nedslagsplatsen. Elsa fick åter testa att apportera. Målmedvetet sprang hon fram till hönan. Försökte greppa. Efter några försök fick hon ett bra grepp och kunde komma med den till mig och lämna fågeln i min hand. Så nöjd man blir! Träning och försök ger resultat! Elsa gick några sökrundor till men utan att få kontakt med något vilt. Det är i de här situationerna som man förstår att all träning och funderingar på hur man ska träna för att nå målbilden är viktiga! /FredrikElsa med nyligen apporterade änder. November 2018.

Elsa med nyligen apporterade änder. November 2018.

Uppdaterad 2023-01-06. Om inget annat anges är fotograferna Anna Larsson eller Fredrik Jönsson till samtliga bilder och filmer på den här hemsidan. All Rights Reserved.