Rut & Kingen

Rut & Kingen

Rut har valpat!

Eftersom den gamla valplådan i trä (från 2003) är upptagen med Elsa och hennes valpar fick Rut och vi nöjet att testa att valpa i badbasäng. För Ruts del funkade det utmärkt men får vår del var det tyvärr sämre. Kanten på basängen är både hög och bredd så vi fick antigen sitta i basängen eller hänga över kanten. Dock smidig och enkel att hålla ren och torr. Men vi kommer nog att hålla den gamla valplådan vid liv ett tag till. 

Rut valpade måndagen den 17 maj och hennes valpning var både odramatisk som enkel och smidig! Skönt! Rut blev mamma och Kingen pappa till 6 valpar - 3 tikar och 3 hanar. Det blev ingen stor färgpalett jämfört med Rut och hennes syskon i Kock kullen. Det blev två klassiska jaktcockerfäger - 5 svarta, några med vit på bröstet, och en hane som är leverfärgad.

Kingen är från Eva Maunsbachs uppfödning och heter Maunsbachs Askleipos, SE37923/2018. Kingen har ett energirikt, aktivt sök tillsammans med en kontakt som gör honom mycket effektiv i terrängen i jakten efter den perfekta stöten. Kingen har HD status B, ua på ögonen och är startad på jaktprov. 

Vi ser framemot att valparna ska få samma härliga arbetssätt som Rut och Kingen. Båda har en mycket stor jaktlust, vilja, driv och stor kontakt med sin förare!

Eftersom vi firade vårt grannlands nationaldag i valpbasängen var valet av namntema enkelt - Norge!

Här kan du läsa om att köpa Valp från oss.

2021-05-26 - alla valparna är tingade och placerade. Valpköpare är kontaktade och till er intressenter som vi tyvärr inte har möjlighet att sälja valp till i år har vi mailat info. Vi hoppas att vi inte missat någon om så ber vi om ursäkt!

Vi planerar inte för fler valpkullar 2021. Är du intresserad av valp ett annat år är du välkommen att kontakta oss!

2021-06-27 Valpträff

När valparna är ca 6 veckor gamla bjuder vi alla valpköpare till Valpträff för valpmys, samtal om den första tiden med valpen och valputvecklingskursen Fyra Lätta Steg, försäkring, foder och ännu mera valpmys! Vår förhoppning är att träffen ska bidra till en bra start för valpen hos sina nya mattar och hussar!

Namntemat är Norge kullen. 

Nedan ett bildspel om 5 bilder från Rut & Kingen valpträffen den 27 juni 2021. 

2021-06-25 - Elin Edenborgs kamera fångade valparna på bild

2021-05-30 - Mat & mys på samma gång!

Sidan uppdaterad: 2021-06-25.