Elsa med valparna. 20210425.

Elsa med valparna. 20210425.

Elsa har valpat!

Elsa valpade måndagen den 19 april 2021. Valpningen blev tyvärr inte helt okomplicerad. Vattnet gick vid 15-tiden och den första valpen ville titta ut någon timme senare. Tyvärr var Elsas värkarbete lite svagt och vi valde att åka till Lunds Djursjukhus för att få rätt hjälp i ett tidigit skede. Väl där togs det blodprov, röntgenbilder och Elsa fick Kalciumdropp. Men värkarbetet blev tyvärr inte tillräckligt bra. Valpningen avslutades med kejsarsnitt och ut kom 5 härliga små valpar! Stort tack till veterinär Lydia och sköterskan Eva på Djursjukhuset i Lund för bra hjälp och engagemang! 

Elsa blev mamma och Najt pappa till 5 valpar. 3 tikar och 2 hanar. En hane är svart, den andra vit-orange. Bland tikarna är två leverfärgade och en vit-orange. Det ska bli roligt att följa deras uppväxt under försommaren!

Pappan heter Colnevalley Couger, SE15009/2020, Najt kallad, kommer från kennel Colnevalley i Colchester, Essex. Han är jaktcockern med stor jaktlust, härligt sätt och stor vilja till att samarbeta med sin förare. Najt har ett utmärkt sök, är stadig i stöt och har en bra och tydlig av- och påknapp. 

Najt har HD status B. Ögon ua och är inte startad på jaktprov.

Vår förhoppning är att valparna ska få stor jaktlust, vilja och driv och en spontan vilja att samarbeta med sin förare!

Här kan du läsa om att köpa Valp från oss.

Alla valparna är tingade och placerade. Är du intresserad av valp vid annat tillfälle är du välkommen att kontakta oss!

2021-06-14

Pop- & Rock kullen har fått en egen sida; Pop- & Rock Kullen Välkommen!

2021-06-05 Valpträff

När valparna är ca 6 veckor gamla bjuder vi alla valpköpare till Valpträff för valpmys, samtal om den första tiden med valpen och Fyra Lätta Steg, försäkring, foder, valputvecklingskurs och ännu mera valpmys! Vår förhoppning är att träffen ska bidra till en bra start för valpen hos sina nya mattar och hussar!

Namntemat är Pop- & Rock kullen. 

Nedan två bildspel från Elsa & Najt valpträffen den 5 juni 2021. 

2021-05-30 - sol, gräs och ljumma vindar

2021-05-16 - Vår första portion valpmat! Yummie!

2021-05-09 - Mys & bus i valplådan.

2021-05-01 - Valplådans fäll börjar bli liten. Ögon har öppnats, de kravlar runt och ligger mer på varandra än brevid.

Elsa och valparna i valplådan